Arabia Memories

Arabian astiatehtaalla tehtiin vuosi sitten rakennustöitä uuden massa- ja lasitevalmistuslaitoksen parissa. Töiden yhteydessä tehtiin kiehtova löytö: muurattujen ovien takaa löytyi muotteja, joilla on aikoinaan 40-50-luvulla valmistettu Kurt Ekholmin, Michael Schilkinin ja Kaj Franckin muotoilemia esineitä. Muotit olivat olleet kammiossaan vuosikymmeniä, mutta tietoa ei ole siitä, miksi ja milloin huone oli muurattu umpeen. Kiehtovaa!

Nyt näillä alkuperäisillä, vanhoilla muoteilla valmistetaan käsityönä rajoitettu erä esineitä, kuten kaadin ja kannellisia purkkeja. Kokoelma on saanut nimekseen Arabia Memories, ja sitä löytää Iittala Outlet –myymälöistä. Hintahaitari liikkuu 100-160 euron välissä.

En yleensä pidä näin koristeellisista esineistä, mutta tarina esineiden takana kiehtoo. Tästä valikoimasta erityisesti turkoosi karamellikulho viehättää minua. Voiko olla paljon suloisempaa?


Kuva: Arabia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s