Kurpitsa-ricottaraviolit

Tuorepasta on hyvää, tekeminen on helppoa ja kaikkein parhaita ovat raviolit. Viime viikonloppuna kokkailin kurpitsateemalla ja etsin jälleen kerran reseptejä netistä.  Kurpitsa-ricottaraviolit herättivät mielenkiintoni makusuunnistajan blogissa, koska reseptissä oli vain kaikkia hyviä aineksia: ricottaa, pastaa, kurpitsaa ja taas kerran salvia-voikastiketta. Ai niin, ja TIETENKIN pekonia (pekoni tulee kylläkin vain koristeluun ja siksi resepti menee kasvisruokakategoriaan).  Makusuunnistajan reseptiä muokkasin siten, että lisäsin täytteeseen n. 1,5 dl tuoretta raastettua paremesania.

Ricottatäyte:
250 g ricotta-tuorejuustoa
1,5 dl parmesanjuustoa raastettuna
1-2 dl kurpitsasosetta
1 tl raastettua appelsiinin kuorta (luomu)
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa ja pippuria

Voi-salviakastike:
6 rkl voita
6 salvian lehteä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
(ripaus muskottipähkinää)

Lisäksi 1-2 rapeaksi paistettua pekoniviipaletta per ruokailija

Pastataikina
3 munaa
300g durumjauhoja
1 rkl oliiniöljyä

Tee pastataikina. Riko munien rakenne rikki, sekoita mukaan öljy. Lisää hiljalleen jauhoja sekaan, sekoita ja kun käy paksummaksi, vaivaa kädellä joustavaksi taikinaksi. Muotoile palloksi, kääri muovikelmuuja ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita sivuun. Laita ravioleita varten reilusti vettä kiehumaan isoon kattilaan. Lisää kiehuvaan veteen reilusti karkeaa merisuolaa (1-2 rkl). Veivaa pastataikinasta pastakoneella kaksi pitkää ohueksi kaulittua levyä. Laita toinen levy jauhotetulle työskentelyalustalle. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kökköjä tasaisin välein pastalevylle. Voitele täytteiden ympäriltä kylmällä vedellä. Nosta sitten toinen pastalevy kaiken päälle. Painele taikinalevyt täytteiden ympäriltä hyvin yhteen. Leikkaa taikinapyörällä ravioleiksi. Paista pekonit ja laita talouspaperin päälle valumaan. Paista pekonirasvassa muutama salvian lehti koristelua varten.

Sulata kastiketta varten pienessä kattilassa voi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes voi muuttuu ruskeaksi. Lisää joukkoon salvian lehdet ja mausteet. Pidä kastike lämpimänä. Nosta raviolit kiehuvaan veteen. Keitä n. 3 minuuttia, kunnes nousevat pintaan. Nosta kiehuvasta vedestä reikäkauhalla lautasille. Kaada päälle kastiketta ja päälle pekonia ja salviaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Kurpitsa-ricottaraviolit

  1. Tein juuri viikonloppuna kurpitsa-ricottatortellineja ja niistä jäi uupumaan ytyä – täytyykin seuraavalla kerralla lisätä joukkoon ainakin appelsiinin kuorta ja lisäksi tuota salviavoita ja pekonia, toimivat ainakin kurpitsarisotossa täydellisesti :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s