Texmex-voileipäkakku

Tein elämäni ensinmäisen voileipäkakun! Mieheni arveli, että  se kertoo lähenevästä keski-iästä…. Pah. Voidaanko lieventäväksi asianhaaraksi laskea, että kyseessä on hiukan perinteisestä poikkeava kakku?  Vai pahentaako se vain asiaa – Tex Mex taitaa olla aika ysäriä? 🙂

No, joka tapauksessa tämä oli ihan kelpo tarjottava kahvipöytään. Ohje on Kinuskikissan ja resepti löytyy täältä. Tein kakun ohjeen mukaan, mutta kooltaan kakku oli vain neljän paahtoleivän laajuinen. Täytteet tein kuitenkin samalla määrällä, eikä kanatäytettä itseasiassa jäänyt kuin vähän yli. Eli täytteet ovat varmaan melko sopivan kokoiset 6 paahtoleivän laajuiseen kakkuun. Paahtoleipäkerroksia tulee 4, ja täytekerroksia siis 3.

Lisäksi käytin guacamoledippia selvästi vähemmän kuin ohjeessa, sekä kuorrutteeseen, että väliin. Kaupan dippi kun maistui aika ällöttävältä. Itse asiassa suosittelen tekemään guacamolen itse tai jättämään sen kokonaan pois ja korvaamaan vaikkapa ranskankermalla, jonka on maustanut suolalla ja pippurilla. Myös juustodippia kannattaa laittaa kanatäytteeseen vain puolet.

Kakun tulisuutta pystyy helposti säätelemään salsan tulisuudella. Itse käytin nyt mietoa, mutta luulen, että medium olisi toiminut jopa paremmin. Tiedä häntä sitten. Teen tätä varmaan toistekin, mutta toisella kertaa muokkaan kyllä täytteitä enemmän omaan makuun sopivaksi. Laitan siitä sitten reseptin. Lukekaa siihen saakka ohje Kinuskikissalta.

2 kommenttia artikkeliin ”Texmex-voileipäkakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s