Ruokamuistoja Hong Kongista

Kävin koululaisen kanssa syyslomalla Hong Kongissa asti tapaamassa ystäviä. Meillä oli aivan mahtava viikko: meitä varten oli suunniteltu oikein viikko-ohjelma, jonka kautta saimme tutustua Honkkarin moneen eri puoleen. Siinä kaupunki, josta löytyy liki kaikkea! On kaupunkia ja ostareita, luontoa ja biitsiä, huvipuistoja ja ravintoloita… Parasta oli kuitenkin viettää aikaa rakkaiden ystävien kanssa.

Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan – tässä pieni kooste mieleenpainuvimmista makumuistoista.

”Kuukakkuja” eli moon cakes -leivonnaisia syödään alkusyksyllä sadonkorjuujuhlan, Zhongqiun, aikaan. Pikkuinen kakku jaetaan ystävien tai perheen kesken useaan osaan ja nautitaan tietysti teen kanssa. Kakkuja on tapana antaa myös lahjaksi, joten niitä saa hyvin koristeellisissa rasioissa ja jopa jäätelöversioina. Kakkutaikina on rapea, sisälmys pehmeä ja makeansuolainen, sillä se on tehty yleensä ankanmunan keltuaisesta. Unohtumaton makukokemus ;).

Kävimme muutamassakin eri ravintolassa syömässä, mutta parhaiten mieleeni jäi visiitti Lantaun saarella sijaitsevaan kasvisravintolaan. Se on maailman isoimman ulkoilmabuddhan juurella, ja ravintolan tuotto käytetään saarella sijaitsevan temppelin hyväksi. Näin hyvää kasvisruokaa olen harvoin saanut! Menetin sydämeni eritoten kuivatuille sienille, jotka valmistetaan höyryttämällä, sekä paksoi-vihannekselle, joka muistuttaa vähän fenkolia ilman aniksen makua.

Toinen ehdoton ravintolakokemus löytyi Hong Kongin Centralista osoitteesta 3-5 Gage Street. Pieni kioskimainen ravintola on ”sisustettu” viehättävästi porsaanraadoilla ;). Itse Anthony Bourdain suosittelee ravintolan annoksia, ja kyllä ankanrinta-annos olikin herkullinen.


Paikallisten ruokatorien ja -markettien tarjonta on poikkeuksetta tuoretta ja kauniisti aseteltua. Kalat ovat varmasti tuoreita, sillä ne uiskentelevat vesialtaissa, joista asiakas saa valita kalasoppa-aineksensa, ennen kuin eväkkäiltä otetaan nirri pois.


Rakastuin myös muutamaan hedelmään, joita en ollut ennen päässyt maistelemaan: lohikäärmehedelmään ja pomeloon. Näitä saa Suomestakin! Vihreää jasmiininkukkateetä joimme useasti, myös suolaisen ruuan kera.


Ulkomaanmatkoilla kannattaa tosiaan poiketa paikalliseen markettiin. Sen verran hauskaa on vertailla valikoimia suomalaisiin kauppoihin. Jokohan meiltä pian saa Hello Kitty -nuudeleita?

Kiitos vielä tätäkin kautta ihanasta lomasta sinne maailman toiselle laidalle!

2 kommenttia artikkeliin ”Ruokamuistoja Hong Kongista

  1. Ihana kuvasarja! En ole koskaan tuolla ollut,mutta veljeni on muutaman kerran ja kovasti kehunut.Lohikäärmehedelmää kasvatetaan täällä ,eri värisinä versioina:se on kaunis mutta mielestäni aika mauton hedelmä.

  2. Näitä kuvia katsellessa tuli nälkä. 😀

    Pomelo on kyllä veikeä! Minäkin ihastuin siihen samantien, kun käly sitä aikoinaan tarjosi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s