Baileys-pannacotta

Yksi blogin suosituimmista resepteistä on Baileys-juustokakun ohje. Paljon täällä on myös tehtailtu pannacottaa. Päätin yhdistää nämä kaksi, näin syntyi Baileys-pannacotta. Annoksen raikasti puolukkasoosi. Tämä oli aivan sairaan hyvää!

Ainekset (neljälle)
2 tl liivatejauhetta
1/2 vaniljatanko
5 dl kermaa
1 dl sokeria
1-2 dl Baileysiä (maistele, mikä on sinun suuhusi sopiva määrä)

Puolukkakastike
1 tl liivatejauhetta
4 dl pakastepuolukoita
1 dl vettä
0,5 dl sokeria

Liota liivatejauhe. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Laita tanko myös kattilaan. Kaada kattilaan kerma ja sokeri, kiehauta. Sulata liivatteet kuuman kermaseoksen joukkoon. Ota vaniljatanko pois kattilasta. Kaada Baileys joukkoon (tai jos haluat holittoman version, lisää Baileys samaan aikaan kuin kerma ja kiehauta). Kaada kermaseos tarjoilulaseihin. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Tee sitten puolukkakastike. Liota liivatteet. Laita muut täytteen ainekset kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi, anna sokerin sulaa ja seoksen lämmetä. Paseeraa seos halutessasi siivilän läpi. Sulata liivatteet puolukkaseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja ja kaada pannacottan päälle. Hyydytä ennen tarjoilua.

Vinks! Myös mustikkainen pannacotta on hyvää! 😀

Yksi kommentti artikkeliin ”Baileys-pannacotta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s