Yrttikuorrutettu poron sisäfile

Kuten jäädykereseptin yhteydessä eilen lupasin, tässä tulee ohje jouluaaton pääruokaamme, pororeseptiin. Tämä on jälleen kerran niitä ruokia, jonka helppous-maku -suhde on todellakin kohdillaan :D. Pienellä vaivalla herkullista ja juhlavaakin ruokaa. Tykkään :D! Tämä herkku kävisi myös vaikkapa uudenvuoden aaton illalliselle.

Minulla on sellainen jouluperinne, että ostan joulukuun Glorian Ruoka ja Viini -numeron. Siitä on kokattu edellisvuosina jouluruuaksi esimerkiksi ankkaa vadelmakastikkeella ja bataatti-vuohenjuustolaatikkoa. Tämäkin resepti on kyseisestä lehdestä kotoisin. Fileen kanssa tarjoiltiin juurestimbaaleja sekä puolukkakastiketta.Kiitos naapuriin paistomestarille! 😀

Ainekset (neljälle)
500 g poron sisäfileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä

Yrttikuorrutus
1 viipale vaaleaa leipää
4 rkl hienonnettuja, tuoreita yrttejä (meillä käytettiin rosmariinia)
2 rkl huoneenlämpöistä voita
suolaa
mustapippuria myllystä

Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista, ainakin 45 minuuttia ennen. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Tee kuorrutus: hienonna leipä ja yrtit. Sekoita voi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista fileisiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Laita fileet uunivuokaan. Painele kuorrutus pinnalle. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta – noin 15 min. Tällöin liha on juuri sopivan kypsyistä ja kauniin vaaleanpunaista sisältä. Kääri fileet vielä folioon ja anna vetäytyä 15-30 min.

Vinks! Tsekkaa myös poropiiraset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s