Kuha-lohipalmikko ja muhennettua pinaattia

Tämä on näyttävän näköinen annos lautasella ja maistuu hyvältä. Olemme tehneet muutamaankin otteeseen. Söimme mm jouluillallisella pääruokana, vaikka annos onkin melko keväinen. Kalapalmikon ja muhennetun pinaatin ohje on kirjasta ”Maija kalassa”.  Annoksessa on lisäksi erittäin herkullista porkkanavoikastiketta (joka sopii melkein minkä vaan kalaruuan kanssa ja on aivan älyttömän helppo soossi valmistaa – onnistuu aivan takuuvarmasti) ja paistettua polentaa.

Kalapalmikko

 • 300g kirjolohifileetä
 • 300g nahatonta kuhafileetä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1/2 dl kalalientä
 • 1/2 dl valkoviiniä
 • voita vuoan voiteluun

Nypi kirjolohesta ruodot, leikkaa filee pituussuunnassa neljään suunnilleen yhtä paksuun osaan. Leikkaa kuhafileiden keskeltä ruodot pois ja puolita fileet pituussuunnassa. Leikkaa suikaleet pituussuunnassa vielä kahtia niin että puolitettu pala jää toisesta päästä kinni vielä sentin verran, niin, että siitä saa saman pituisen suikaleen kuin kirjolohesta. Mausta kalasuikaleet suolalla ja pippurilla. Palmikoi yhdellä kuhasuikaleella ja yhdellä lohisuikaleella ja muitoile renkaaksi. Voitele uunivuoka, pane palmikot uunivuokaan ja kaada nesteet vuoan pohjalle. Kypsennä 200-220 asteessa uunissa n. 8-10 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

Muhennettu pinaatti

 • 200g tuoretta lehtipinaattia
 • 1 rkl voita
 • 3 rkl hienoksi silputtua sipulia
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1,5 -2 dl kuohukermaa.

Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä ja huuhtele kylmän veden alla. Jos käytät babypinaattia, voit paistaa sen suoraan pannulla. Sulata paksupohjaisessa laakeassa kattilassa voi ja kuullota siinä silputti sipuli. Lisää pinaatti ja mausteet ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja keitä hetki, kunnes sakenee.  Täytä kalapalmikot pinaattimuhennoksella.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuha-lohipalmikko ja muhennettua pinaattia

 1. Herkullinen resepti, kiitos! Pinaatin tilalta laitoin tuoretta vihreää parsaa ja polentan tilalle duchesse perunoita. Kastike oli todellakin hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s