Karitsan filettä salaatin ja helpon yrttikastikkeen kanssa

Minusta tämä annos lupailee kesää, ja sopii hyvin näihin päiviin, kun ei jaksaisi enää odottaa sitä. Sitä kesää. Vaikka kyllä se sieltä tulee. Nimittäin basilikapuskat olivat kaupassa eilen jo niiiin muhkeita, että hymyilin koko kauppareissun ja kotimatkan!

Tämä oli pääsiäisateriamme pääruoka. Siksi karitsaa. Toki voit tehdä annoksen myös naudan fileestä. Tähän ohjeeseen ei kannata käyttää vamista pestoa. Meillä kotitekoista pestoa on jääkaapissa lähes viikottain, joten peston käyttö kastikkeeseen tunttui luontevalta. Jos et kuitenkaan halua tehdä pestoa erikseen (ja käyttää pinjansiemeniä ja parmesania), voit tehdä yksinkertaisemman version, jossa laitat tehosekoittimeen reilusti basilikaa, ruohosipulia ja vaikka persiljaa, n. 1,5 dl oliiviöljyä, 1-2 kynttä valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Ajat sitten tasaiseksi ja sekoitat yrttiöljyn sekaan lopuksi limenmehua, Hp-kastiketta ja silputun chilin. Määrät eivät ole niin tärkeitä.

n. 150g karitsan ulkofilettä/ syöjä

kirsikkatomaatteja

rucolaa

Kastike

n. 1/2 – 1 dl kotitekoista pestoa
(oliiviöljyä)
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 punainen chili pieneksi silputtuna (ilman siemeniä!)
1 rkl HP-kastiketta
1/2 limen mehu

Valmista kastike. Tee ensin pesto ohjeen mukaan. Kannattaa tehdä reilu satsi, sillä pestohan sopii kaikkeen 🙂 . Ohenna pestoa tarvittaessa oliiviöljyllä kastiketta varten. Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita hyvin. Käristä nopeasti ulkofileen pinta kuumalla pannulla voissa kiinni. Laita sitten uuniin 175 asteeseen sisälämpömittarin kanssa ja paista kunnes mittari näyttää 54-56 astetta. Ota uunista. Anna asettua hetki folion alla. Leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautasille. Ripottele päälle tomaatinpuolikkaita, rucolaa ja kastiketta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s