Ihan paras raparperipiirakka

Oikeasti, tämä on. Söin varmaan puolet piirakasta kerralla… Vielä vähän lisää, jne.  Täydellisen raparperipiirakan reseptin etsiminen on sellainen ikuinen metsästysprojekti.  . Joka vuosi eri versioiden kokeilu. Ainahan ne on ihan hyviä, mutta mitään en ole halunnut tehdä toista kertaa, vaan jatkaa kokeiluja. Mutta tämän teen toisenkin kerran, ja kolmannen, ja monennen kerran.

Täydellisen marjapiirakan ohjeen  löysin  13 vuotta sitten. Ja paljon muuta marjapiirakkaa ei meillä olekaan sen jälkeen syöty. Hassua, tajusin vasta nyt, että en hirveästi kysele muun perheen mielipidettä näissä jutuissa 🙂 . No, aina ovat piirakkaa syöneet, kun olen tehnyt.

Lisäksi tajusin, etten ole postannut tuota marjapiirakan ohjetta vielä.

pohja

75g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai maitoa)

täyte

4-5 normaalikokoista raparperin vartta palasina (saa olla reilusti raparperia)
2 dl kaupan kinuskikastiketta (1 prk)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Jatka vatkaamista, kunnes kaikki on kunnolla sekoittunut. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhot ja maito taikinaan vuorotellen, koko ajan sekoittaen.

Tasoita taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan pohjalle (n. reilu sentti, puolentoista kerros). Käytä normaalia pyöreää piirasvuokaa tai pienempää suorakulmaista vuokaa. Pellillistä tästä ei kuitenkaan tule. Ripottele päälle raparperin palat ja valuta pinnalle kaikki kinuskikastike. Korkeareunaisempi vuoka on parempi, ettei kastike kuohu yli tai sitten käytä uunipeltiä vuoan alla.

Paista 200 asteessa 25-30 min tai kunnes piiras on kauniisti pinnastaan ruskettunut.

4 kommenttia artikkeliin ”Ihan paras raparperipiirakka

  1. Täytyy kokeilla tätäkin. Omassa suosikissani (olen myös kokeillut monia) on raparperipalojen päälle ripoteltuna desi kookoshiutaleita ja desi fariinisokeria. Tulee myös kivan karamellinen piiras! Ja kookoksen ystävä tykkää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s