Kirsikkahillo

Taannoin pohdiskelin, mitä tehdä puussamme kasvavasta hapankirsikkasadosta. Kommenttiboksiin jätettiin ehdotus vaniljalla maustetusta hillosta ja päädyin tekemään sitä. Aivan mielettömän hyvää! Sopii loistavasti juustojen seurana tai juustokakun päällä.

 

1200 g perkaamattomia hapankirsikoita
330 g (1 pkt)  hillo-maemeladisokeria
2 vaniljatankoa

Pese kirsikat. Poista kivet kirsikoista, helpointa tämä on tehdä ronskisti käsin. Aika sotkuista puuhaa on, joten kannattaa varautua essulla, ja jos säät sallii, niin tehdä tämä ulkona. Laita peratut kirsikat kattilaan. Halkaise vaniljatangot ja poista siemenet veitsellä ”pyyhkäisten” tangosta. Laita siemenet ja tangonpuolikkaat  myös kattilaan ja keittele noin 15 minuuttia. Lisää sitten hillosokeri sekaan jatkuvasti sekoitellen. Kiehuttele 10 minuuttia lisää hiljalleen hämmennellen. Poista vaniljatangonpuolikkaat. Anna jähtyä puolisen tuntia. Kaada sitten hillo puhtaisiin keitettyihin  ja kuumiin hillopurkkeihin ihan piripintaan ja sulje huolellisesti.

Hillottamiseen on ilmeisesti kaikenlaisia lisävippaskonsteja säilymisen parantamiseksi, mutta en ole mikään ammattilainen tässä asiassa. Jakakaa ihmeessä parhaat vinkkinne kommenntiboksissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s