Suklaamuffinit (ilman kananmunaa)

Vietämme kuopuksemme syntymäpäiviä kunnon juhlilla vasta myöhemmin, mutta varsinaista oikeaa merkkipäivää ei voinut kuitenkaan ohittaa ilman kynttilöitä ja laulua päivänsankarille. Erityisiä hankintoja ei ollut tehty, joten leipomuksen määräsi kaapista spontaanisti löytyvät tavarat. Kaapin kaivelun saldona levy tummaa suklaata, mutta ei kananmunia. Tämä siitä seurasi. Ohje löytyi googlettamalla täältä. Hiukan muokkasin ohjetta lisäämällä taikinaankin rouhittua suklaata ja korvaamalla nesteet kevytkermalla.

Muffinssit:

100g voita
2 dl kevytkermaa
3dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50g rouhittua tummaa suklaata

Kuorrute:
50g tummaa suklaata
3rkl vettä
25g voita
175g tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Laita paperiset muffinssivuoat tavalliselle- tai muffinssipellille. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voi ja kerma.  Sekoita sileäksi. Jaa taikina vuokiin ja paista n.20 minuuttia.

Sulata kuorrutusta vasten suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vesi. Vatkaa tasaiseksi, paksuksi seokseksi. Levitä lämmintä kuorrutetta muffinssien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s