Uunikana ja kurttuperunat

Ai ai, tämä oli täydellistä! Jo valmistuksen alussa ihana yrttien tuoksi levisi keittiöön ja tuoksut jalostuivat entisestään broilerin paistuessa uunissa ja viritteli mukavasti makuhermoja aterialle. Broilerissa toistuivat ihanan selkeät ja raikkaat maut. Ja ne perunat! Täydellisiä! Niitä teen muidenkin ruokien seuraksi jatkossa. Tämä ohje on Glorian kuudennesta ruokakirjasta ja on Pipsa Hurmerinnan käsialaa.

3-4:lle

n. 600 g pieniä perunoita kuorinen
kokonainen broileri
1/2 sitruuna
reilu nippu (sitruuna)timjamia
reilu nippu rosmariinia
3 rkl sulaa voita
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä

Pese perunat hyvin. Keitä niitä reilusti suolalla maustetussa vedessä n. 20minuuttia. Kaada kattilasta vesi pois ja laita kansi päälle. Ravista niin, että perunat muhentuvat hieman ja kuoret halkeilevat. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese kana sisältä ja ulkoa. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Näin kuoresta tulee ihanan rapea. Suolaa ja pippuroi kana sisältä ja ulkoa reilusti. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Laita muutama sitruunalohko ja useita oksia rosmariinia ja timjamia kanan sisälle. Irrota loppujen yrttien lehdet oksista ja silppua ne hienoksi. Tee sormilla kanan rintalihan ja nahan väliin pienet aukot ja laita aukkoihin suolaa, pippuria ja yrttejä.  Voitele kana voilla ja lisää mustapippuria. Sido koivet paistinarulla. Laita kana uuniastiaan ja uuniin. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulit, laita ne perunoiden kanssa omaan vuokaansa. Lorottele päälle erittäin runsaasti oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Laita uuniin. Paista kanaa ja perunoita uunissa noin tunti (isompaa broileria jopa 1,5 tuntia). Broilerin sisälämmöksi suositellaan 75 astetta, jos käytät lihalämpömittaria. Nosta tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle broilerin paistolientä.

2 kommenttia artikkeliin ”Uunikana ja kurttuperunat

  1. Meillä paistetaan myös usein kokonainen kana. Siitä on tullut sunnuntain perinne. Kana ja peruna sopivat kivasti yhteen ja kaikki paistuvat samassa vuokassa. Tunnen melkein yrttien tuoksun kun katson tuota kuvaa! Ihanaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s