Crumble

Ja edelleen mennään Hurmerinnan resepteillä; nyt siirrtytään vain jälkiruokalinjalle. Tämä on melko perinteinen  crumble-taikina, mutta erittäin hyvä! Mukaan voi sekoittaa vielä vaikka pähkinöitä, jos siltä tuntuu.  Aion ehdottomasti kokeilla tätä muillakin täytteillä. Kaikki marjat ainakin toimivat näissä hyvin. Onko teillä jokin suosikki hedelmä tai marja, jota laitatte tallaisiin paistoksiin?

10 annosta

250g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
6-8 aprikoosia tai persikkaa
100g (pakaste)vadelmia (itse käytin 200g, koska pidän vadelmista)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri kulhossa hiekkamaiseksi seokseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Pese hedelmät ja poista niistä kivet. Leikkaa hedelmät neljään osaan ja nostauunivuoan pohjalle vadelmien kanssa. Jos aprikoosit ovat kirpeitä voit ripotella päälle tomusokeria.

Ripottele taikina aprikoosi-vadelmaseoksen päälle. Ravista pannua hieman jotta taikinaa menee myös hedelmien väliin. Paista uunin alatasolla noin 30 – 45 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin kullanruskea. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai – jäätelön kanssa.

5 kommenttia artikkeliin ”Crumble

  1. Pakko kommentoida tähän kun aiemmin oli puhe niistä hapankirsikoista – toimivat tosi hyvin tällaisessa crumble-virityksessä, sokeria tietty vaan tarvitsevat reiluhkosta muttei liikaa… Ja kun tarjoilee jonkin täyteläisemmän vaniljajäätelön kanssa niin tulee aika oiva yhdistelmä makeaa ja hapanta!:)

      1. Kannattaa laittaa vähän joo, muuten se lilluu nesteessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s