Vuohenjuustopiirakka

Tämän piirakan leivoin ihanille naisille, jotka olivat taannoin meillä viettämässä leppoisaa lauantaipäivää lapsikatraineen.  Kiitoksia teille! Pitäisi enemmänkin ”vahtia” lapsia yhdessä. Kun on paljon leikkijöitä, kuluu päivä paljon rattoisammin ja riitojakin joutuu ratkomaan huomattavasti vähemmän – hassua eikö totta!

Samaa piirakkaa tarjoilin myöhemmin lapsiemme synttäreillä. Silloin käytin lehtitaikinapohjaa ja tein piirakkaa pellillisen.

Täytteet pyöreään piirakkavuokaan (jos teet pellillisen, tuplaa aineet)

1 pötkö (200g) vuohenjuustoa
1 prk kirsikkatomaatteja
2 dl kevyttä ruokakermaa
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
(kourallinen juustoraastetta)
basilikaa

Valmispiirakkapohja pakkasesta (esim Myllyn paras pyöreä piirakkapohja)

Anna piirakkataikinan sulaa tai tee oma pohja esim. tällä ohjeella. Pelliliseen piirakkaa käy myös valmis,  pellin kokoiseksi kaulittu lehtitaikinapohja. Kauli piirakkataikina sopivaksi niin että se ulottuu piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja laita pohja uuniin 200 asteeseen  esipaistumaan 10 minuutiksi. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja puolita tomaatit. Lado juustoviipaleet pohjan päälle. Ripottele sekaan hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kerma, munat ja halutessasi juustoraaste sekaisin ja kaada tasaisesti piirakan päellä. Lado vasta tämän jälkeen tomaatinpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin piirakan päälle, näin piirakkasta tulee kauniinpi. Laita uuniin 15-20 minuutiksi paistumaan. Anna jäähtyä ja ripottele päälle basilikaa.

4 kommenttia artikkeliin ”Vuohenjuustopiirakka

  1. Heippa kaunottaret, oli kiva tavata eilen! Nämä teidän ruokakuvat on kyllä liian herkullisen näköisiä – tällaiselle amatöörille tulee kauhea tarve kokkailla jotain muutakin kun perusarki-illan salaattia. 🙂

    1. Oli todellakin hauska tavata eilen, olen seurannut blogiasi pitkään! Kokeile ihmeessä reseptejä – niiden pitäisi hyvin testattuina toimia oikein mainiosti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s