Arki…

Valittelin Gloria Blog Awardseja seuranneella hotelliaamiaisella Tarulle, että nykyään blogin päivittämiselle ja uusien reseptien kokeilulle tuntuu olevan hintsusti aikaa. Matkustan liki joka viikko 2-3 päivää, ja teen työtä tietokoneen ääressä kököttäen. Iltaisin olen priorisoinut kuntoiluprojektia (josta voin kirjoitella myöhemmin lisää) ja perheen kanssa oleilua ruokabloggailun ohi. Taru ehdotti ratkaisuksi, että alentaisin rimaa ja postaisin arkiruuista. Hieman aiemmin Liemessä-blogissa oli julkaistu Blogi reality -haaste. Tämä posti olkoon siis yhdistelmä näitä :D.


Tämän ja kahden muun veijarin kanssa kuluu vapaa-aika ❤

Meillä syödään nykyään arki-iltaisin tosi yksinkertaista ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Käytännössä tarjolla on aina kasviksia ja lihaa tai kalaa, lapsille usein lisäkkeeksi vielä pastaa tai leipää. ”Kasvikset ja liha/kala” voi tarkoittaa ihanaa lohisalaattia, tai sitten se voi tarkoittaa pakaste-wok-vihanneksia ja purkillista chilitonnikalaa. Munakas toimii myös aina!

Yksi yksinkertainen, mutta ei ankea lisukesuosikkini on wokattu ruusukaali. Sitä varten tarvitaan rasiallinen ruusukaaleja, kourallinen pähkinöitä, pari valkosipulinkynttä, suolaa, hunajaa ja oliiviöljyä. Ruusukaalit ja valkosipulit kypsennetään öljyssä pannulla (5-10 minuuttia), lopuksi sekaan heitetään pähkinät ja maustetaan suolalla ja lorauksella hunajaa. Toimii ja on nopeaa!


(Kuten kuvasta näkyy, mulla on uusi paistinpannu! Ekologinen keraaminen pannu kiinnitti huomioni marketissa. Kyseessä on Green pan, toimii hienosti induktiolla ja pinnoitteen takia rasvaa ei tarvitse kypsennyksessä niin paljon.)

Ruusukaalin lisäksi toinen suosikki on uunissa kypsennetty punajuuri. Tähänkin sopii hunaja!

Seuraavaksi lisukkeeksi aion kokeilla kyssäkaalia. Vinkkejä otetaan vastaan!

Jotta ei nyt ihan liian kauniiksi menisi, niin loppuun vielä se oikea reality-osuus: päivän ruuat (ne, jotka muistin kuvata) eräältä arkiselta tiistailta. Ei stailausta ja kameranakin surkea kännykkäkamera. 😀
Aloitin aamuni maitorahkan, kiiwin ja pähkinöiden kera. Lounaaksi söin työpaikkaruokalassa kanasalaatin (en kehdannut ottaa kuvaa). Välipalaksi sai kelvata auton etupenkillä nautitut naposteluporkkanat ja pahanmakuinen, mutta ajaessa siististi syötävä proteiinipatukka. Päivälliseksi ”herkuttelin” jauhelihalla, wok-vihanneksilla ja pähkinöillä ja illalla söin vielä hapankorppuja juustolla ja hedelmiä jälkkäriksi.

Että sellaista arki-gurmeeta. 😀 Kiinnostaako teitä lukijoita tämäntyyppiset realismipostaukset, vai tykkäättekö enemmän kauniista ja inspiroivista, ”siloitellummista” kirjoituksista?

3 kommenttia artikkeliin ”Arki…

  1. Kyllä uppoaa niin arkirealismi siinä missä siloitellummatkin. Sitähän tää elo on arkea ja juhlaa sopivassa suhteessa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s