Piparitikkarit

Tämän viikon tiistaina tuli ulos se juttu, josta aiemmin vihjasin: kertoilin Aamulehden joululiitteessä hieman meidän perheen jouluruokatottumuksista ja siitä, miten äidilläni on tapana ostaa jouluna kinkku, mutta paistaa se vasta vappuna. Vappukinkku maistuu oikeasti hyvältä! 😉 Kirjoitin jutun oheen myös kaksi keksitikkariohjetta. Artikkelia ei ole saatavilla sähköisenä ainakaan vielä, joten tässä ohje piparitikkareihin.


Ainekset (n. 15 kpl)
200 g pipareita
1 prk (250 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa (esim. Valio Viola)
150 g tummaa suklaata tai joulusuklaata (esim. Fazer)
Nonparelleja
Varrastikkuja

Murskaa piparkakut karkeaksi muruksi ja sekoita tuorejuuston kanssa isossa kulhossa. Jos haluat massasta sileää, käytä sauvasekoitinta. Pyörittele massasta palleroita leivinpaperin päälle. Laita pallerot jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi kovettumaan. Jos on kiire, käytä pakastinta!

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa kapeassa, korkeassa astiassa (esim. juomalasi). Dippaa varrastikun pää sulaan suklaaseen ja kiinnitä tikku palloon. Kun olet kiinnittänyt kaikki tikut, dippaa tikkarit nopeasti sulassa suklaassa tikusta kiinni pidelle. Koristele strösseleillä. (Jos haluat valuvalta näyttävän suklaakuorrutteen, lusikoi sulaa suklaata tikkarin päälle.) Laita tikkarit jähmettymään viileään – saat ne pysymään pystyssä esimerkiksi juomalasissa, oasis-sienessä, styroxin tai kaalin palasesessa. Säilytä viileässä.

Kiitos vielä Katalle jutunteosta!

3 kommenttia artikkeliin ”Piparitikkarit

  1. Ihania! Tein itse pikkujouluihin keksitikkareita. Täytin silloin lasin sokerilla – näytti lumelta ja tikut pysyivät hyvin pystyssä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s