Salviabroileritikut ja jugurtti-fetakastike

Henna aloitti vuoden 2013 kevyellä ja terveellisellä reseptillä. Tällä linjalla on hyvä jatkaa, koska varmasti useimmat haluavat vaihtaa hiukan kevyemmälle linjalle juhlakauden herkuttelun jälkeen. Tämä resepti on Glorian ruoka ja viini lehdestä ja on mielestäni erittäin raikas  ja maukas.  Itse tein tämän seuraksi yksinkertaista salaattia, koska myönnetään, krohm, että tässä on hiukan tosiaan tullut herkuteltua itsekin…

kanaa

Broileritikut

4 broilerin rintafileetä
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Nuiji rintafileet hiukan ohuemmiksi ja leikkaa ne pituussuunnassa muutamaksi suikaleeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja laita ne kaikkien muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita. Laita broileri suikaleet marinadiin ja anna maustua viileässä 4 t. (Tähän väliin on huomautettava, että itselläni ei ollut aikaa tällaisiin marinointiaikoihin, vaan broilerit olivat marinadissa vain hetken ja maku oli silti erittäin hyvä. ) Paista broilerifileet pannulla kypsiksi ja keihästä tikkuihin. Tai tee niin kuin minä, eli keihästä broilerit tikkuihin ja laita ne pellillä uuniin 220 asteeseen noin vartiksi. Ehdit tällä välin tekemään kastikkeen.

Jugurtti-fetakastike

1 pieni kurkku
1 valkosipulinkynsi
2 dl paksua turkkilaista jugurttia
1 tl sitruunan mehua
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
100g kuttufetaa
1 rk oliiviöljyä

Kuori kurkku ja halkaise se. POista siemenet  pikkulusikalla kaapien. Leikkaa kurkunpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Murustele juusto. Yhdistä kaikki aineet öljyä lukuunottamatta ja nosta tarjoiluastiaan. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä.

4 kommenttia artikkeliin ”Salviabroileritikut ja jugurtti-fetakastike

  1. Ihana ohje! Olen juuri kaupassa ja tämä tuli hyvään saumaan! Mutta mitä on kuttufeta?

  2. Kiitos 🙂 tajusin kaupassa myöhemmin juustotiskillä mikä amatööri olenkaan. Loppujen lopuksi soveldin vielä sen verran, että ostinkin possua. Katsotaan, mitä tulee 🙂

  3. Tästä tuli meidän perheen suosikki. Tänään sitten ihan ohjeen mukaan kanaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s