Seesamifileellä täytetyt riisipaperikääröt

 

Thaimaan matkasta innostuneena olen kokkaillut hiukan tällaisia Aasia-sävytteisiä ruokia. Ja ihan hyvällä menestyksellä, tämä oli ainakin onnistunut kokeilu. Mukavaa oli myös, että pitkään kaapissa pyörineet riisipaperilevyt pääsivät käyttöön. Viimeksi olen muistaakseni käyttänyt riisipaperilevyjä jossain muinaisessa blogihaasteessa..

rullat

2:lle

1 rkl öljyä
200g – 300g naudan sisä- tai ulkofilettä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
(1 rkl makeaa chilikastiketta)
2 kourallista pinaattia ilman lehtiruoteja tai babypinaattia sellaisenaan
2 rkl seesaminsiemeniä
6 pyöreää riisipaperilevyä
puska nuoria herneenversoja
soijakastiketta dippaukseen

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää liha ja ota pinta pannulla kiinni. Laita liha sitten uuniin 175 asteeseen ja kysennä kunnes sisälömpötila on 54 astetta. Kääri sitten liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.  Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon yhdesä seesamiöljyn, soijan ja halutessasi chilikastikkeen kanssa. Upota pinaatinlehdet  kiehuvaan veteen ja ryöppää 5 sekunttia.  VAluta ja purista ylimääräinen neste tarkoin pois. silppua pinaatinlehdet ja yhdistä seesaminsimenten kanssa. KAsta riisipaperi yksi kerrallaan kuumaan veteen 5-10 sekunniksi, kunnes se on pehmennyt. Nosta vedestä pyyhkeen päälle. Aseta levylle täytteeksi lihaa, pinaattia ja herneenversoja. Taita toinen pää umpeen ja kääri rullalle. Valmista näin kääröt ja tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s